Головна » 2011 » Червень » 30 » Хорватія. Істрія
18:09
Хорватія. Істрія



Читати перипетії вчорашнього дня...

Доброго дня, славна країна Хорватія!!!

Проходимо контроль: "smile” — ми з миром;) В паспорті нова печатка: прибули.

Знайшли свій багаж. При виході помітили касу "Zagrebačke banke", вирішили частину валюти (200 євро та 300 доларів) обміняти на їхню валюту (куни). Цей банк має гарний курс.

Далі міркували куди їхати.

Ще в Києві я знайшла інформацію, що з аеропорту Загреба до автовокзалу можна доїхати на спеціальних рейсових автобусах, які їздять кожні 30 хвилин, ціна — 30 кун (десь 45 грн.).

Тому ми думали так і їхати, але як вже вийшли з терміналу, то прямо перед виходом побачили маршрутний автобус: Загреб — Рієка. Довго не думаючи, у водія дізнались (ми розмовляли: англійською, українською та хорватською і він нас прекрасно розумів), коли їдемо та скільки коштує (150 кун з людини). Чудово! Вирушаємо!

Перше знайомство з Хорватією почалося через вікно автобуса. З першого погляду і не скажеш, що ще 17 років тому тут була війна.

Ми їхали по чудовій дорозі, в сам Загреб ми не заїздили, тому не бачили пострадянських будівель. Нам відразу відкрилися прекрасні краєвиди, навколо чистота таке відчуття, що ми попали в Європу. Чого варті лише тунелі, ми так зрозуміли, що вони є лише на платних дорогах (автобанах), особливо запам'ятався тунель "Учка”, який має в довжину 5000метрів. Їдеш так довго-довго, аж тут - світло в кінці тунелю.

Молодці хорвати за такий невеликий проміжок часу все досконало та організовано облаштували, є в кого вчитись нашим можновладцям.

Ще мені дуже сподобалось, що кожен тунель та кожен міст! має назву. Також відчувається бережне ставлення хорватів до природи (флори та фауни).

При спогляданні краєвидів через вікно минув час і ми прибули до Рієки. Кінцева зупинка - автовокзал. З першого погляду важко зрозуміти, що це автовокзал: стоїть пару автобусів ніби на автобусній зупинці, самого приміщення автовокзалу ми так і не знайшли, лише побачили вхід в невеличке приміщення, де продаються квитки.

Так, це ми помітили в усіх містах, де ми будемо мандрувати: проблеми з автовокзалами, якщо вони навіть були, то в дуже поганому стані. Можливо, їхні можновладці вже працюють над вирішенням цієї проблеми.

Ми купили квиток до Пореча (80 кун). Комфортний автобус із кондиціонерами та всіма зручностями. Спостерігаємо при виїзді з Рієки багато фанатів з однієї сторони, а з іншої прямо біля моря велике футбольне поле, сьогодні буде футбол.

Наш маршрут прямував по автобану, крізь тунелі, навколо все така ж чистота та порядок. За 1 годину 30 хвилин ми доїхали до Пореча.

ЧИТАТИ ДАЛІ...

Переглядів: 2596 | Додав: voyager | Теги: відпочинок 2011, відпочинок в Хорватії, українці в Хорватії, Хорватія, Пореч, Істрія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 4
Форма входу
Статистика




6


8
9