Головна » 2011 » Жовтень » 1 » Венеція просить ООН заборонити в місті масовий туризм
22:45
Венеція просить ООН заборонити в місті масовий туризм

Комітет з охорони спадщини Італії (Italia Nostra) звернувся до ООН з проханням включити Венецію до зникаючих місць на Землі, оскільки місто катастрофічно руйнується під натиском масового туризму, природних факторів і державної бездоглядності.

За даними Italia Nostra, неконтрольований масовий туризм завдає Венеції непоправної шкоди. Місто щодня відвідують десятки тисяч туристів, що робить її мало привабливою для проживання. Не дивно, що населення міста з часів Другої світової війни скоротилося більш ніж удвічі: з 150 тисяч до 60 тисяч чоловік, передає UA Голос на РФ.

У зв'язку з триваючим руйнуванням Венеції Italia Nostra пропонує обмежити доступ туристів до Венеції, знизивши щоденний потік і ввівши систему попередніх замовлень на відвідування великими групами.

Крім того, пропонується заборонити вхід в лагуни і Гранд Канал для великих, у тому числі парусних і туристичних, суден, рух яких руйнує структуру історичних будівель.

Припливи в Адріатичному морі регулярно підвищують рівень води в лагуні і знаменитих венеціанських каналах. Через це багато низько розташованих площ міста, наприклад Сан-Марко, по 80 днів на рік залишаються під водою. І без того крихкі стіни багатьох архітектурних шедеврів піддаються впливу високої вологості.

До того ж до кінця століття, за прогнозами вчених, рівень води в Адріатичному морі підніметься на 50 см, що стане трагедією для Венеції. Є кілька проектів з порятунку Венеції, однак конкретний повномасштабний план досі не вироблено, говориться в повідомленні Italia Nostra.

У 2010 році Венеція виставила на продаж декілька палаців, щоб залагодити своє фінансове становище, що похитнулося через світову фінансову кризу.

У 2008 році Венеція пережила найсильнішу повінь за останні 20 років. Тоді вода досягла рівня у 156 см.

У 2007 року ЮНЕСКО внесло Венеції до списку пам'яток культурної спадщини, що перебувають під загрозою через глобальне потепління. Місцева влада розглядає можливість підняття фундаменту кожної будівлі приблизно на метр, щоб врятувати місто.

Деякі фахівці висловлюють припущення, що у зв'язку з неухильним підняттям рівня води Венеція може стати "Атлантидою нового тисячоліття".

Тим часом за іншими прогнозами, до 2030 року в місті на лагунах не залишиться жодного корінного венеціанця. При цьому причиною відтоку корінних жителів є не побоювання занурення Венеції під воду, а дорожнеча життя і брак інфраструктури.

Переглядів: 1374 | Додав: voyager | Теги: Венеція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Rayann  
0
Hey, you're the goto expert. Thanks for hagnnig out here.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 4
Форма входу
Статистика




6


8
9