Головна » 2011 » Грудень » 21 » Що означають зірки в готелях
19:22
Що означають зірки в готелях

All inclusive і "п'ятизірковий готель" діють на українського туриста, як червона ганчірка на бика - він просто накидається на будь-яку пропозицію, де є ці заманливі слова, навіть не розбираючись, що означають зірки в готелях

Тому часто, купивши тур до того ж Єгипту й заселяючись до розрекламованого фешенебельного готелю, наївний мандрівник замість місткого "вау" вимовляє одне питання: "І це готель на 5 зірок?".

Запам'ятайте, єдиної класифікації готелів не існує. Що вже казати, якщо навіть у рамках Євросоюзу був повний розгардіяш із зірками готелів: у Франції до останнього часу була прийнята чотиризіркова система, а у Фінляндії на готелі взагалі зірок не ставили.

Тому важливо знати про стандарти в кожному окремому регіоні. І travel.tochka.net спробував розібратися, що означають зірки в готелях у найпопулярніших серед українських туристів країнах.

Що означають зірки в готелях Туреччини

Туреччина - одна з улюблених країн українських туристів. Позиціонування її як недорогого курорту знаходить відображення і в якості послуг, які часто значно нижчі за європейські стандарти. Це поширюється й на готелі.

Класифікацію готелів у Туреччині здійснює Міністерство Культури і Туризму. В Туреччині ви можете зупинитися в готелях від 1* до 5*. Є також клубні готелі або "туристичні села".

Останні мають два класи: HV-1 (HV від holiday village) відповідають 4*-5*, HV-2 - це 3*, мотелі в Туреччині - це рівень 1*-2*.

Однак кількість зірок не є показником якості в Туреччині. Річ у тому, що сертифікація готелів у цій країні регулярна, проте її підтвердження - процедура досить затяжна й може затягнутися на роки.

Тому, вибираючи готель у Туреччині, орієнтуйтеся на рік побудови та ціну. Краще той готель, який молодший. Якщо вік готелю оповитий пеленою таїни, то зірки готелю впізнаються за ціною.

Також, у Туреччині ви можете зіткнутися з класифікацією не лише готелів, але ще й сервісів. Наприклад, all inclusive - це безкоштовні напої й бар зі спиртним, виробленим у Туреччині, відсутність обмежень у харчуванні.

Сервіс Ultra all inclusive передбачає марочне спиртне, а також різні послуги - від масажу до прокату скутера.

Як готелі отримують свої зірки - Єгипет

У Єгипті використовується європейська класифікація готелів, а саме - 5-зіркова.

Кількість зірок готелям визначає Міністерство з туризму. Однак тут теж немає чітких правил і часто система класифікації має суб'єктивний характер.

Подорожуючі люблять пожартувати: "Відніміть від кількості зірок на будь-якому готелі в Єгипті одну або дві, й ви отримаєте реальну зірковість того чи іншого готелю".

Дуже часто самі туроператори для заманювання туристів накидають готелям одну-дві зайві зірки.

Кількість зірок у єгипетських готелях визначається не якістю, а спектром надаваних послуг.

Тому, вибираючи готель, будьте готові до гіршої якості номерів, але уважно вивчіть набір послуг, які ви можете отримати під час відпочинку.

Що означають зірки в готелях Німеччини

Попори те, що німецькі готелі самі мають право виставляти собі кількість зірок, правила класифікації прописані з такою педантичністю та скрупульозністю, що у відповідності місцевих готелів можете бути впевнені.

Тим паче, в Німеччині існує авторитетна організація DEHOGA (Об'єднання підприємств готельного бізнесу та громадського харчування). Ця структура фактично контролює "адекватність зірковості" готелів, і досить суворо.

Загальноприйнятою класифікацією готелів у Німеччині є така: 1 зірка - туристичний готель, 2 - стандартний, 3 зірки - комфортабельний, 4 - першокласний та 5 зірок - вищої категорії, люкс.

Іноді, правда, мандрівники обурюються з приводу п'ятизіркових готелів у Німеччині. Річ у тому, що в деяких із них відсутній басейн, хоча це обов'язкова опція для готелів такого класу в усьому світі.

Але в Німеччині це не так. Басейн, косметичний салон, послуги няні для дитини - всі ці послуги не обов'язково будуть у німецькому готелі 5 зірок. Тому, перш ніж робити замовлення.

Залишається додати, що схожа система розподілу зірок працює й у Чехії.

Що означають зірки в готелях Італії

Найзаплутаніша система класифікації готелів в Італії. Доходить до того, що самі туроператори не можуть розібратися в усій каші з зірками.

А все тому, що з 2001 року весь турбізнес, і готелі в тому числі, не регулюється централізовано зверху, а підпорядковується владі окремих регіонів, а їх в Італії налічується 20. Тому в кожному монастирі свій статут.

Так, потрібно дуже акуратно бронювати готелі в Лаціо, Мозілі й Базілікаті.

У цих регіонах дотримуються старих положень про категорії готелів, багато хто просто "почепили" зірки, але не відповідають заявленому рівню.

Також тут часто зустрічаються готелі "П'ять зірок люкс", що за стандартною класифікацією - звичайна "п'ятірка".

Також химерна система в таких регіонах, як Абруццо, Кампанія, Калабрія, Лігурія, Сардинія. Тут якимось тільки їм зрозумілим способом підраховують бали в кожного готелю й на основі цього видають зірки.

Так, однозірковий готель повинен назбирати від тридцяти балів, а "п'ятірка" в сумі повинна мати не менше трьохсот сорока. Втім, алгоритм вираховування суми відомий тільки місцевим чиновникам.

У решті одинадцяти регіонах: Апулія, Марке, П'ємонт, Трентіно - Альто Адідже, Тоскана, Умбрія й Венето, Ломбардія, Емілія-Романья, Сицилія, Фріулі Венеція-Джулія діє більш-менш адекватна система.

До речі, в Італії за кожну зірку сплачується податок, тому часто готель має всього дві зірки, а рекламує себе як чотиризірковий. Або, наприклад, поширені приставки "Готель 4 зірки - супер".

Що означають зірки в готелях Франції

Як ми писали вище, донедавна у Франції була прийнята чотиризіркова класифікація. Лише 2010 року в цій країні з'явилися готелі класу 5*, до цього можна було скористатися 4* Luxe.

Також раніше були готелі без зірок, із позначкою ht. Фактично це готель без категорії з мінімальними зручностями для ночівлі, але не більше. Зараз таку категорію усунули.

Нині у Франції існує такий розподіл: 1* - умови для ночівлі, наближені до спартанських, готелі 2* - бюджетний варіант, у номерах є душ, туалет, мінімум зручностей, гостям пропонують скромний сніданок.

Готелі 3* - середній клас готелів. Тут є кав'ярні, просторі кімнати, обов'язкова наявність доступу в інтернет. 4* розташовані в центрі, в номерах, окрім душу, є фен і ванна.

Багато курортних готелів 4* мають сауну та басейн. Ну і 5* - готелі вищої категорії. У таких готелях ресторани з відмінною кухнею, салони краси, чудовий і дорогий сервіс.

Що означають зірки в готелях Іспанії

В Іспанії "зірковість" готелів контролюють державні структури, в разі якихось невідповідностей готель можуть узагалі закрити.

Водночас, в Іспанії існує подібна система, як в Італії. Тобто, коли йдеться про визначення рівня готелю, потрібно враховувати особливості тієї чи іншої області.

Тим паче, що рейтинг якості в Іспанії визначається не лише зірками, але й класом готельної нерухомості.

Так, в Іспанії збереглися численні аналоги готелів, які в сучасному розумінні туриста ніяк не можна віднести до категорії "готель" узагалі.

Наприклад, рефухіо (refugios), буквально перекладається як притулок, але це всього лише звичайний хостел.

Фонда (fondas) - це вид невеликих готелів в Іспанії. Переважно фонда - це сімейний бізнес. У деяких випадках у такому готелі вам можуть запропонувати поїсти.

Пенсіонес (pensiones) в Іспанії - це класика за системою Bed&Breakfаst. Це може бути сільський готель або колишній готель, який утратив свій рейтинг.

Є ще парадорес (paradores) - такі типи готелів розташовуються в маєтках, замках або особняках. Парадорес - дуже дорогі готелі, найчастіше вони побудовані у традиційному національному стилі, меблі тут можуть бути предметом мистецтва.

Ну, і звичайно, крім цього в Іспанії існують готелі з традиційною п'ятизірковою класифікацією.

Як бачите, однієї загальноприйнятої класифікації готелів не існує. Але, якщо все-таки намагатися привести все до спільного знаменника, то виходить така картина:

Однозірковий готель надає тільки базові послуги (грубо кажучи, переночувати). У номері обов'язково повинні бути найнеобхідніші меблі: ліжко, дзеркало, шафа, стілець, тумбочка.

Клієнту надають мило й рушник, які мінятимуть двічі на тиждень. Також, телефон і телевізор в однозіркових готелі повинні бути хоча б у лоббі.

Двозірковий готель повинен мати ліфт і бар. Загалом, він мало чим відрізняється від однозіркових, тільки тут рушники зобов'язані міняти кожні два дні, а постіль не рідше, ніж двічі на тиждень.

У тризіркових готелях і вище в номерах обов'язково повинні бути туалет і ванна, туалетний столик, радіо, підставка для багажу.

Більшість тризіркових готелів мають телевізор і кондиціонер, за винятком найдешевших. Рушники тут міняють щодня, а постільну білизну - двічі на тиждень.

На території готелю можуть розташовуватися: бізнес-центр, ресторан, басейн, обмін валют, перукарня.

У чотиризірковому готелі номери прибирають двічі на день. До того ж у готелі можете користуватися послугами пральні. Постільну білизна та рушники міняють щодня. У номерах є телефон, фен, кондиціонер, сейф, міні-бар, шампунь і гель для ванної.

П'ятизірковий готель - готель класу "люкс". У кожному

номері такого готелю є супутникове телебачення. У п'ятизіркових готелях швейцар і доставка багажу в номер повинні працювати цілодобово.

Готель обов'язково має власну парковку, конференц-зал. Найчастіше готель пропонує ексклюзивні послуги, наприклад, гольф-клуб, приватні басейни, апартаменти з прислугою та інше.


Переглядів: 1932 | Додав: voyager | Теги: зірки, готелі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 4
Форма входу
Статистика




6


8
9