Головна » 2011 » Жовтень » 1 » Науковці: Їзда містом на велосипеді шкодить легеням
21:04
Науковці: Їзда містом на велосипеді шкодить легеням

Під час загальноєвропейського конгресу European's Respiratory Society, присвяченого проблемам людського дихання, дослідники з Великобританії презентували доповідь, у якій стверджується, що щоденні велосипедні поїздки на роботу через місто може мати несподівано шкідливі наслідки для легенів. Так, у легенях лондонських велосипедистів рівень сажі виявився в 2,3 рази вищим, ніж у пішоходів. А це, стверджують дослідники, призводить до серцевих захворювань та погіршення діяльності легенів.

«Це було пілотне дослідження, в якому взяли участь лише десять осіб, і на разі ми проводимо повторне дослідження масштабнішого характеру, - повідомив Deutsche Welle співавтор дослідження Чінеду Нвокоро. - Досі попередні висновки цього дослідження мають такі ж результати, як і ті, що ми вже оприлюднили», - каже Чінеду Нвокоро.

Не дихайте глибше

Підвищений рівень сажі можуть спричиняти декілька факторів. Зокрема те, що велосипедисти дихають глибше та частіше, аніж пішоходи. При цьому вони знаходяться ближче до джерел вихлопних газів – машин, через що до легень і потрапляє більше забрудненого повітря. Утім, наголошує доктор Адріан Ґілліссен (Adrian Gillisen), директор клініки легеневої та бронхіальної медицини в Касселі, такі висновки – не причина відмовлятися від велосипеду.

«Дослідження, проведені над шахтарями, засвідчують, що вугільний пил, приміром, не є таким шкідливим для легенів, як про це йшлося раніше», - розповів він Deutsche Welle. Питання, чи  вдихання помірної кількості сажі велосипедистами дійсно впливає на стан здоров'я, залишається відкритим, стверджує він.

Ще одну чарку?

Результати другого дослідження, проведеного серед 20 000 осіб, засвідчили: люди, які щотижня вживали помірну кількість алкоголю, мали менший ризик розвитку астми. У менш ніж чотирьох відсотків людей, які в розумних межах споживали алкоголь, виявили передумови для розвитку цієї хвороби. Для порівняння: люди, що не вживають алкоголь або вживають його дуже рідко, мали в 1,4 раза більшу ймовірність розвитку астми.

Водночас керівник клініки легеневої та бронхіальної медицини в Касселі Адріан Ґілліссен закликає звернути увагу на результати інших досліджень, з яких виходить, що певні види алкогольних напоїв, як-от шампанське, навпаки сприяють виробленню гістаміну, який підвищує ймовірність нападів астми. «Без сумнівів, я не буду радити людям починати пити, аби вберегтися від астми», - додав він.

Переглядів: 1355 | Додав: voyager | Теги: велосипед | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Anil  
0
Haha. I woke up down today. You've chereed me up!

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 4
Форма входу
Статистика




6


8
9